Wie nu nog trouwt zonder iets bij een notaris te regelen, trouwt altijd in beperkte gemeenschap van goederen. Alleen het vermogen dat tijdens het huwelijk wordt opgebouwd, moet na een eventuele scheiding eerlijk worden verdeeld. Had een van beide partners voor het trouwen al een eigen huis of een fors kapitaal, dan blijft dat na een echtscheiding van hem of haar.
Wilt u iets anders regelen of is er sprake van een ondernemingsvermogen dan is het vaak verstandig om huwelijksvoorwaarden op te stellen.
Maar ook belastingtechnisch kan het, in het zicht van een overlijden, verstandig zijn om tijdens het huwelijk het geldende huwelijksgoederenregime te wijzigen.
Er zijn talloze redenen waarom u zou moeten kiezen voor huwelijkse voorwaaden. Hieronder schetsen wij een aantal situaties:
Het maken of opheffen van huwelijksvoorwaarden tijdens het huwelijk is voor veel mensen geen alledaagse handeling en velen ervaren dit als lastige materie.
Three Oaks legt het u precies uit en wij nemen de tijd voor u om alle aspecten met u door te nemen. Samen met u bespreken wij wat in uw situatie wenselijk is. Door visualisatie en berekeningen laten wij u de (fiscale) gevolgen zien van wel of geen huwelijksvoorwaarden bij bijvoorbeeld scheiding en overlijden.
Als u besluit om “het anders” te doen, dan kunnen wij u ook helpen met de stap naar de notaris. In eenvoudige taal helpen wij u met het begrijpen van de akte, zodat u het ook echt snapt wat de notaris u stuurt.
Wilt u gebruik maken van de expertise van Three Oaks, maak dan nu een afspraak. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.
Wij en onze partners slaan met jouw toestemming informatie op jouw apparaat op en gebruiken dit.